Dierentuinen

Lagos Zoo (gelegen in Barao san Joao)

Zoo Lagos is een bijzonder mooie dierentuin waarin de dieren gehouden worden volgens het principe van 'instandhouding-onderwijs-bescherming'. Je ziet gelijk wat dit inhoudt als je de dierentuin betreedt. De leefomgeving van de dieren is prachtig en ze zijn zo gelukkig dat vele van hen voor nakomelingen zorgen. Bijzonder zijn de apenlanden, die door klimmateriaal met elkaar verbonden zijn,w aardoor de apen van eiland naar eiland kunnen hoppen. Daarnaast beschikt Zoo Lagos over een tunnel van 60 meter die door een enorme vogelkooi loopt.

lagoszoo


 

Krazy World (gelegen in Algoz)

Een kleine dierentuin met veel reptielen, schitterende kamelen en een bijzondere show van Mickey, de grootste Afrikaanse olifant van Europa. Het park beschikt eveneens over andere attracties zoals 2 midgetgolfbanen en een mooi zwembad.

krazyworld


Zoomarine (gelegen in Guia)

Ontdek de geheimen uit de zee bij Zoomarine. Er zijn verschillende aquaria met haaien, veel soorten vissen en schildpadden. Daarnaast worden er shows gegeven met dolfijnen, zeeleeuwen en roofvogels. Het park is omringd met mooie tuinen en zwembaden. Meer informatie op: http://www.zoomarine.pt/en

zoomarine


Omega parque (gelegen in Monchique)

In de buurt van het toeristenstadje Monchique ligt dit park met uitsluitend wilde dieren. Deze dierentuin heeft een collectie apen, diverse zoogdieren en vogels. Bijzonder is het fokprogramma voor bedreigde diersoorten waarover Omega Parque beschikt. 

omegapark