Lagos stad

Lagos is op heuvels gebouwd. Op de boulevard met palmen kijk je uit over de baai en de vissers- en jachthaven. De binnenstad heeft nog steeds het originele stratenpatroon, de 800 jaar oude stadsmuren en de prachtige historische gebouwen zijn een bezichtiging zeker waard. 

Het stadje heeft zijn kleinschaligheid en ontspannen atmosfeer behouden. De vele gezellige terrasjes, restaurantjes en kleine winkeltjes zijn op een natuurlijke manier ingepast. De vriendelijke bewoners maken het geheel compleet; zij geven Lagos die bijzondere en relaxte uitstraling.

DSC 0043 lagos-main-street

In Lagos wordt heel zorgvuldig met de omgeving omgegaan, en toch heeft de tijd niet stil gestaan. Zo beschikt de binnenstad bijvoorbeeld over talrijke internetfaciliteiten. In de ruime jachthaven, die via een loopbrug aan de binnenstad is verbonden, kun je kiezen uit vele  watersportmogelijkheden. En daarnaast zijn er vier grote supermarkten die zeven dagen per week geopend zijn, is er een hypermodern (priv√©)ziekenhuis en zijn er twee golfcourses. Tot slot beschikt Lagos sinds 2004 over een uitstekende snelwegverbinding naar Faro en Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

De reistijd vanaf het vliegveld in Faro is slechts 50 minuten. Er is ook een bus- en treinverbinding tussen Faro en Lagos.

Autohuur wordt aangeraden.