Over de westkust

Het is onmogelijk om alle stranden aan de 850 km lange Westkust te tellen, laat staan ze hier te vermelden op de website. Aan de Westkust vind je de mooiste witte stranden, baaien en ongerepte natuur. Waar je het beste naartoe kunt gaan, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. Zo zijn er stranden waar je perfect kunnen surfen, afgewisseld met kleine, beschutte en afgelegen baaien of juist stranden met een rustige zee die meer geschikt zijn voor kinderen. Om een kleine indruk te geven, beschrijven we hieronder 3 van onze favoriete stranden. En last but not least: vergeet niet dat de zon hier gemiddels 3000 uur per jaar schijnt! 

 

Monte Clerigo

Dit strand is het dichtst bij zijnde strand vanuit Aljezur. Het uitzicht op het strand als je komt aanrijden is prachtig. Het strandje ligt tussen twee heuvels en in een dal. Op de rechter heuvel staan een paar huisjes en kleine restaurants. Als de wind goed staat, kun je er prima surfen. Een fijne plek voor een dagje strand.

 

mei 2013 172

Arrifana

Arrifana ligt in het natuurgebied Costa Vincentia en het staat bekend om haar unieke flora en fauna.
Vogelspotters bezoeken deze streek dan ook graag vanwege zeearenden en ooievaars die hun nesten op de rotsen maken. De kustlijn bestaat uit schitterende rotspartijen en baaien met zandstranden. Het is een geliefde plek onder surfers, maar ook wandelaars genieten van de mooie omgeving en lopen van het ene strand naar het andere. Praia Arrifana beschikt ook over een paar prima restaurantjes.

 
 

Arrifana

Amoreira

Het bijzondere strand Praia da Amoreira beschikt over een uitgestrekte zandvlakte die omgeven is door duinen en in het Noorden begrensd wordt door een donkere rots. Volgens de bevolking lijkt deze rots op een liggende reus. Het strand ligt aan de monding van een riviertje, waardoor je kunt kiezen om te baden in zoet of zout water. 
Amoreira ligt op ongeveer 8 km can Aljezur en is bereikbaar via een geasfalteerde weg. Het strand beschikt over alle nodige voorzieningen voor badgasten.

 

 

foto 13-6-2012 177